Recept Kaaskoekjes

(± 20 stuks)


Ingrediënten:

125 gr bloem

1/2 tl bakpoeder

60 gr boter

1 ei

60 gr cheddar

1 tl bieslook

1 tl peterselie

1 el water

Vulling:

80 gr roomkaas

20 gr boter

bieslook, peterselie

90 gr cheddar

 

 

/ Kaaskoekjes (met kruidenvulling) recept - Kaasgerechten, borrelhapjes

 

 

 

 

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 190ºC. Bekleed een grote bakplaat met bakpapier.

Zeef de bloem en bakpoeder in een kom. Meng met de vingertoppen de boter luchtig door de bloem tot het geheel op broodkruimels lijkt. Maak een kuiltje in het midden en voeg het losgeklopte ei, geraspte kaas, gehakte verse kruiden en water toe. Meng dit met een mes tot een korrelig deeg. Rol het deeg tussen 2 vellen bakpapier uit tot een 3 mm dikke lap. Verwijder het bovenste vel en steek rondjes van 5 cm uit het deeg. Leg de rondjes op de bakplaat. Rol de deegresten opnieuw uit en steek ook hier rondjes uit.

Bak de rondjes in ongeveer 8 minuten lichtbruin. Laat ze op een rooster afkoelen.

Roer de roomkaas en boter voor de vulling in een kom met de mixer tot een romig mengsel. Voeg de gehakte kruiden (naar smaak) en geraspte kaas toe en klop alles glad. Schep een 1/2 tl vulling op de ene helft van de koekjes en leg de andere helft hier bovenop.